Pressemeddelelse Skole OL

Svedige moves til Skole OL for første gang

Den 14.-17. juni blev der afholdt finaler ved Skole OL. Dans Danmark har arbejdet intenst på at få dans med til Skole OL og i år kom debuten til finalen, hvor intet mindre en 26 finalekvalificerede klasser stillede op! De havde forberedt svedige moves til den store guldmedalje.

Der var pyntet op i Billunds midtby hvor 8000 børn deltog i Skole OL finalen. Finalen i Dans blev afholdt til perfektion med Helle og Bo Loft fra IF Silkeborg som arrangør. En af de største udfordringer ved dagene, var at børnene heppede så højt, at de fik ondt i ørerne.

Skole OL har til formål at bringe børnene tættere på sporten og derfor har hver sportsgren blandt andet en ambassadør. I Dans Danmark kunne børnene følge med når Errol dømte konkurrences, lavede dommer show og medvirkede til medaljeoverrækkelse og events. Tak

I Dans Danmark, som er den samlende organisation for al dans i Danmark er det ét af fokusområderne at sætte dans på skoleskemaet. Maja Juel Hansen er ansat som projektleder for Skole OL for at sikre, at børn og unge i hele landet får øjnene op for dans – Som idræt og i høj grad også hvad det gør ved fællesskabet at danse sammen.

Satsninger hos Dans Danmark er store og er så privilegerede at have en MGP deltager “William Juel Stokkebro”, som danser for Isso William. William lavede breakdance solo og MGP fællesdans sammen med med Peter Stokkebro. Vi vil også gerne takke Felina Stokkebroe og Philip Radich for at lave en super fed optræden, der bragte glæde og inspiration ved børnene.

Resultaterne for Skole OL blev som følger:

5. klasse.

1. Vesterbro Ny Skole (København)

2. Holstebro Ballet akademi (Holstebro)

3. Ellekilde Skolen (Sakskøbing)

1. København N  4.Z Vesterbro Ny SKole

2. Billund – 4.A Sdr.Omme Skole

3. Sakskøbing – 4.B  Ellekildeskolen

Skal jeres skole eller klub også være en del af Skole OL, så kontakt Maja på maju@dans-danmark.dk, så er hun klar til at hjælpe jer i gang!