Dans i skolen

Dans i skolen skaber både glæde og sammenhold blandt eleverne. Det styrker fællesskaber og er sjov motion på samme tid. Dans er kommet med på Skole OL programmet. Det kan du løbende læse mere om her på siden.  

Herunder finder du inspiration til hvordan I kan få mere dans ind i skoledagen. 

 

 

SKOLE OL

Skole OL er Danmarks officielle olympiske skoleaktivitet for børn. I 2019 som er den senest gennemførte Skole OL-sæson, deltog af over 60.000 elever fra 626 skoler

Med Skole OL Dans ønsker Dans Danmark at udbrede værdierne om, at dans er for alle. Dans er en sjov og sej bevægelsesform og behøver ikke at være perfekt på nogen måde.

Om konkurrencen

Vores motto er “Pyt med Perfekt”.

I konkurrencen koreograferer eleverne deres egne danse i grupper af 4 personer. Alle gruppernes point lægges sammen, når klassens samlede resultat skal findes.

Der gives point for kreativitet og samarbejde, herunder blandt andet heppekor, akrobatiske og overraskende elementer, kanon og at danse med partner (med eller uden berøring).

 

Til at skabe dansekoreografier og fair konkurrence bruger eleverne app’en “Badjango Dance Creator”. Badjango er et digitalt værktøj, hvor eleverne kan vælge trin til deres dans og sammensætte deres egen koreografi. Efterfølgende kan de arbejde kreativt med koreografien igennem et sjovt og kreativt pointgivende vendespil, der hedder “Skole OL Dans”.

Se mere om hvad Dans som en del af Skole OL er, på Skole OL’s egen hjemmeside og se eventuelt denne lille FILM som Skole OL har lavet, om dans i Skole OL

Hvor og hvornår?

Skole OL-sæsonen 2023 forløber fra februar til juni og efterårssæsonen fra august til december. Alle klubber i Dans Danmark kan deltage i Skole OL Dans. Deltagelsen er gratis og der udbetales kompensation for at medvirke og lave skoleforløb. Hvis din klub ønsker at medvirke, skal du skrive til maju@dans-danmark.dk