Dato

03 09 2022
Expired!

Tid

Hele dagen

Danmark Danser Sammen

Den 3. september 2022 kl. 11.00-11.30 arrangerer Dans Danmark – Folkedans’ danseudvalg for en fælles dansedag for alle foreninger i hele landet.

Vi ønsker igen i år at markere den kommende sæson. Så lad os sammen vise hele Danmark, at folkedanserne er topklar til sæsonstart ved at danse sammen. Lad os prøve at give Danmark et indblik i det dejlige fællesskab vi har, alle de sjove oplevelser og ikke mindst den gode motion, som folkedans er.

En idé kunne være at samarbejde på tværs af de forskellige danseformer, vi har i Dans Danmark og gøre dagen endnu mere festlig.

Send en mail til sekretariatet: info@dans-danmark.dk med info om jeres arrangement og få det med i kalenderen!

Dans fra Nord til Syd 
Danseudvalget har valgt følgende danse, som de anbefaler, at I danser. Dansene kan som udgangspunkt danses udendørs på forskelligt underlag, så hverken græs eller brosten vil spænde ben for dansen.

Rheinlænder
Ny Sekstur 180 Mors/Thy
Gamle nr 12, Langeland 62 Forskellige egne
Tretur, Hanemose 164 Lolland Falster
Tækkemandens Tretur 213 Præstø
Skodsturen 295 Sjælland

Som den kvikke læser nok har bemærket, så er dansene igen i år fra forskellige egne, og det er slet ikke så dumt, for på afstand kan vi danse sammen i hele landet på ét og samme sted. Hvem der bare kunne rejse gennem hele Danmark på 30 minutter.

Behøver vi at træne? 
Nej, I behøver ikke træne ude i foreningerne op til den store fælles dansedag. Hele pointen er, at denne dag skal kickstarte den forestående sæson. Alligevel vil vi gerne opfordre jer til at mødes til en enkelt danseaften eller to, hvis I har mulighed for det.

Vi opdaterer løbende aktivitetskalenderen, og der er lagt op til både egne, lukkede aktiviteter, eller åbent hus. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan I bedst kan skabe synlighed omkring arrangementet.

(Bemærk: Der gives ikke tilskud til foreningerne i år)

Mange dansehilsner
Danseudvalget