Vi er nu alle på vej hjem til Danmark, efter en fantastisk tur til USA, nærmere bestemt Birmingham, Alabama. Onsdag d. 6 rejste vi fra Danmark fulde af forventninger og klar til en hel ny oplevelse, nemlig World Games, som afholdes hver 4 år.

Dmitri og Signe skulle for første gang forsvare de rød/hvide farver ved World Games, hvor det er 2. gang for Malthe og Sandra som også deltog i Wroclaw i 2017.

World Games er et 11-dages internationalt multisportsarrangement arrangeret med støtte fra Den Internationale Olympiske Komité. World Games 2022, som afholdes året efter OL. World Games fremviser en ny generation af global sport i Birmingham fra 7.-17. juli. 3.600 eliteatleter fra over 100 lande vil konkurrere om guld i mere end 30 af de hurtigst voksende sportsgrene i verden. Deriblandt standard, latin, Rock’n Roll og Breaking

Vi følte os stolte og privilegeret over at have fået muligheden for at repræsentere Danmark ved dette års World Games. Det specielle ved denne turnering er desuden, at både professionelle og amatører danser imod hinanden, og vi var derfor ekstra spændte på at se, hvordan vi som amatører kunne placere os i dette stærke felt.

Der var også lagt op til det helt store danseevent, da turneringen skulle danses i det store Legacy Arena med plads til 18.000 tilskuere.

D. 7. deltog vi i den store åbningsceremoni, hvor alle lande med atleter blev præsenteret. Vi må indrømme, at det gav et sug i maven, da Danmark blev kaldt ind, og vi med Dannebrog forrest trådte ind på et fyldt stadion med et gæstfrit publikum, som råbte og klappede af os alle. Dette var en mindeværdig oplevelse, og det var fantastisk at mærke en fælles kærlighed til sport og den sitrende fornemmelse, som var i luften blandt atleterne, grundet de mere end 20.000 publikum.

Det har ikke være nogen hemmelighed, at vi, Dmitri og Signe, ikke var tilfredse med den 7. plads, vi fik for en måned siden til EM i Rumænien. Derfor var glæden også stor, da vi formåede at slå 2 par, som lå over os til den førnævnte turnering. Vi fik en samlet 5. plads, men vandt 4. pladsen i 3 danse, og var derfor kun 0,289 point fra det tyske par, som blev nummer 4 til EM. Hermed fik vi bevist, at det er her vi hører til, og at man ikke skal lade sig slå ud af et skuffende resultat. Så længe man bliver ved med at søge udvikling, så går det altid den rigtige vej og derfor glæder vi os også allerede til sæsonstart.

Vi, Malthe og Sandra, havde store forventninger til denne turnering og gik målrettet efter en finaleplads. Desværre glippede finalen med marginaler og vi endte på en 7. Plads.

Vi er dog fortrøstningsfulde for den kommende sæson og glæder os til at komme tilbage i træningslokalet og gøre klar til den næste turnering, som er Grand Slam, Stuttgart i August.

Generelt havde vi en fantastisk tur, hvor vi gerne vil takke hinanden for at være hinandens bedste supportere. Der blev heppet fra sidelinjen, og støttet alt hvad man kan, når man kun er 4 danskere i det store USA.

På DIF’s hjemmeside kan man læse mere om World Games. Blandt kan I læse hvad Hans Natorp udtaler omkring World Games.

Derudover kan I finde resultater fra World Games her.

Parrene ved åbningscermoni til World Games
World Games Åbningscermonii
Fra World Games Åbningscermoni, hvor parrene deltog.
Foto: Benoït Viguier @phd.dance
Foto: Benoït Viguier @phd.dance