Instruktøruddannelsen

Dans Danmarks instruktøruddannelse i folkedans er en toårig uddannelse. Den har til formål, at gøre kursisterne i stand til selvstændigt at undervise i dansk folkedans. Kurset giver et grundigt kendskab til danske folkedanse samt de dertil knyttede undervisningsmetoder. For at søge instruktøruddannelsen, er det vigtigt, at man har praktisk danseerfaring og kan udføre grundtrinene inden for dansk folkedans. Desuden må man være indstillet på, at undervise i folkedans i de år uddannelsen varer, gerne som ”føl” i en forening, for at tilegne sig praktisk erfaring og kompetent feedback fra en erfaren folkedanserinstruktør. Ligeledes er det en fordel at have deltaget i Instruktøraspirantkurset inden påbegyndelse af instruktøruddannelsen, men det er ikke et krav at man har nogen forudsætninger for at kunne undervise, men at man har lyst til at give glæden ved dans videre. I løbet af kurset vil man lære, hvordan man kan læse beskrivelserne af dansene, og hvordan man kan formidle det til danserne.

 

”Vi tilpasser forløbet, så det passer netop til dig! På Instruktøruddannelsen skaber vi en hyggelig og tryg ramme, hvor du på en sjov måde får prøvet dig selv af som instruktør og får vigtige værktøjer med hjem til at undervise i folkedans. I løbet af ugen tilpasser vi forløbet til dig. Vi starter der, hvor du er, med dine nye venner og de redskaber, du lærer, skal du nok nå langt!”

Mette Lukasiewicz

På Instruktøruddannelsen i 2023, vil Mette Lukasiewicz undervise, hun har danset i over 30 år og undervist i mere end 20 af disse, og har herigennem opnået en bred erfaring inden for undervisning i alt fra børn, unge, voksne og opvisningshold. Mette har rod i den traditionelle del af folkedansen men har også været med til at nytænke folkedansen blandt andet med dansegruppen Nordfolk og ved undervisning til forskellige sociale arrangementer. Mette ser det som en stor ære at være instruktør på årets instruktøruddannelse og håber at kunne være med til at inspirere andre.

Bjarne Grue Knudsen

Musik til instruktøruddannelsen sørger Bjarne Grue Knudsen for. Bjarne har mange års erfaring, som spillemand / underviser på Dans Danmarks instruktør kurser. Har i mere end 35 år været spillemand i folkedanserforeninger på Sjælland. Har gennem årene spillet til mange folkedans-baller både solo og med større mindre grupper. Bjarne har tawet på dansemusikken, så rytme/betoninger bliver en fornøjelse og tydelig at danse til.