Instruktøruddannelsen

Dans Danmarks instruktøruddannelse i folkedans er en toårig uddannelse. Den har til formål, at gøre kursisterne i stand til selvstændigt at undervise i dansk folkedans. Kurset giver et grundigt kendskab til danske folkedanse samt de dertil knyttede undervisningsmetoder. For at søge instruktøruddannelsen, er det vigtigt, at man har praktisk danseerfaring og kan udføre grundtrinene inden for dansk folkedans. Desuden må man være indstillet på, at undervise i folkedans i de år uddannelsen varer, gerne som ”føl” i en forening, for at tilegne sig praktisk erfaring og kompetent feedback fra en erfaren folkedanserinstruktør. Ligeledes er det en fordel at have deltaget i Instruktøraspirantkurset inden påbegyndelse af instruktøruddannelsen, men det er ikke et krav at man har nogen forudsætninger for at kunne undervise, men at man har lyst til at give glæden ved dans videre. I løbet af kurset vil man lære, hvordan man kan læse beskrivelserne af dansene, og hvordan man kan formidle det til danserne.

 

”Vi tilpasser forløbet, så det passer netop til dig! På Instruktøruddannelsen skaber vi en hyggelig og tryg ramme, hvor du på en sjov måde får prøvet dig selv af som instruktør og får vigtige værktøjer med hjem til at undervise i folkedans. I løbet af ugen tilpasser vi forløbet til dig. Vi starter der, hvor du er, med dine nye venner og de redskaber, du lærer, skal du nok nå langt!”

Christian Obel

Danseerfaring: Hele mit liv/ 45 år i foreninger

Instruktør erfaring: 36 år, flere år med flere hold, B&U, Ungdomshold, Voksne, Senior

Forening: Jeg underviser i Farum Folkedansere, er medlem i Foreningen til Folkedansens fremme.

På Instruktøruddannelsen i 2022, vil Christian Obel undervise, delvist assisteret af Desirée Graubæk. Christian Obel er en erfaren danseinstruktør, som gennem de sidste 25 år har lavet kurser på landsplan og undervist på instruktøruddannelseskurser. Christian har undervist børn, unge, voksne og seniorhold siden 1988 og har været med i det nordiske arbejde i Nordlek. For Christian er det vigtigt at formidle danseglæde og at folk får lov at til danse så meget som muligt. Christian er kendt som en humoristisk og entusiastisk underviser, som skaber en god stemning omkring sig. Til daglig underviser han på Teknisk gymnasium, hvor han også er studievejleder.

Han ser meget frem til at støtte og udvikle hver af jer på en hyggelig og rolig måde gennem kurset. På instruktøruddannelsen vil Kristian Bugge spille til og deltage i undervisningen af de kommende instruktører. Der udstedes deltagerbevis efter hvert afholdt kursus.

 

Kristian Bugge

Musik