Skole OL Dans

Vejen til børn og unge.

Ønsker I flere børn og unge i jeres klub? – Så er Skole OL lige noget for jer!

Som en del af jeres medlemskab i Dans Danmark kan I være værtsforening i Skole OL. I behøver ikke have børnehold i jeres klub i dag. Det vigtigste er, at I har lyst til at give en masse børn fede danseoplevelser.

Skole OL Dans er for børn i 4. og 5. klasse.

Skab fede danse- og fællesskabsoplevelser for børn, mens I markedsfører jeres klub. I behøver ikke have nogle særlige forudsætninger inden for bestemte stilarter for at kunne være en del af Skole OL.

Formålet med Skole OL er at udbrede kendskabet til dans blandt børn & unge samt at synliggøre jeres klub i lokalområdet.

Skal jeres klub være med?

Hvis I overvejer at afholde et Skole OL-stævne, kan I kontakte Maja Juel-Hansen på maju@dans-danmark.dk. Hun hjælper jer i gang og kan fortælle mere om forløbet.

I bliver tilbudt et Skole OL-kursus, hvor I får introduktion til undervisningsmaterialerne og bliver klædt på til at kunne undervise en masse børn i forbindelse med Skole OL. Kurset ligger typisk i september.

Forud for et Skole OL-stævne skal eleverne deltage i et forløb med jer. Her får I også adgang til et komplet undervisningsmateriale som I også kan bruge udenfor Skole OL-regi.

Jeres klub modtager honorar for deltagelse i Skole OL, så ud over at I får kontakt med en masse børn i lokalområdet, så er der også penge til klubkassen.

Her på siden finder I også inspiration og eksempler på markedsføringsmaterialer. 

 

Vores motto er “Pyt med Perfekt”.

I konkurrencen koreograferer eleverne deres egne danse i grupper af 4 personer. Alle gruppernes point lægges sammen, når klassens samlede resultat skal findes.

Der gives point for kreativitet og samarbejde, herunder blandt andet heppekor, akrobatiske og overraskende elementer, kanon og at danse med partner (med eller uden berøring).

Til at skabe dansekoreografier og fair konkurrence bruger eleverne app’en Boogiz. Boogiz er et digitalt værktøj, hvor eleverne kan vælge trin til deres dans og sammensætte deres egen koreografi. Efterfølgende kan de arbejde kreativt med koreografien igennem et sjovt og kreativt pointgivende vendespil, der hedder “Skole OL Dans”.

Se mere om hvad Dans som en del af Skole OL er på Skole OL’s egen hjemmeside.

 

Et markedsføringsværktøj

Brug jeres deltagelse i Skole OL som værktøj i jeres markedsføring. Det er en unik mulighed for at få mange børn og deres forældre i lokalområdet til at stifte bekendtskab med netop jeres klub. Typisk har en klub besøg af mellem 80-250 børn, først møder i dem under forløbet i skolen og efterfølgende besøger de jeres klub til lokalstævnet.

Sammen med Skole OL-teamet stiller vi en række materialer og gode råd til rådighed for jer, så I nemt kan markedsføre jeres klub.

I får blandt andet adgang til materialer på Skole OL’s platform:

  • Komplet undervisningsmateriale
  • Plakater
  • Forældrebrev
  • Video til deling på hjemmeside og Sociale Medier.

 

Derudover giver vi jer:

  • Mulighed for at deltage i et Skole OL-kursus forud for forløbet
  • Hjælp og rådgivning i forhold til kontakt til skoler og undervisere
  • En guide til hvordan I markedsfører jeres klub lokalt i forbindelse med deltagelse i Skole OL
  • En database med billeder til brug på hjemmeside og Sociale Medier
  • En skabelon til udarbejdelse af pressemeddelelser
  • Sparring og rådgivning

Vi ønsker at understøtte jeres arbejde bedst muligt og derfor vil vi i samarbejde med jer også dele jeres opslag på Sociale Medier. Vi tagger og henviser til jeres klub i opslagene.

Derudover vil I også kunne dele andre opslag om Skole OL fra Dans Danmarks sociale medier. Vi anbefaler, at I følger vores sider på hhv. Facebook og Instagram, så I kan holde jer opdateret.

 

Sportstiming

Sportstiming er den fælles platform hvor alle skoler kan tilmelde deres klasser til forskellige stævner, der ligger. I får jeres egen klubadgang, hvor I kan oprette stævner, holde styr på tilmeldinger m.m.

Det er også her I finder en række materialer, som flyers, forældrebrev, billeder m.m. Se eksempler nederst på siden her. 

Vores Skole OL konsulent hjælper jer i gang med at bruge sportstiming i det omfang, som I har brug for.

 

Få tilmeldinger til jeres stævne

Her får I 4 hurtige tips til hvordan I kommer i kontakt med skolerne. Derudover er I altid velkommen til at kontakte Skole OL konsulenten, hvis I har brug for yderligere sparring eller rådgivning.

1) Send email til skolerne. Skabelon til flyer kan findes på Sportstiming. Vedhæft gerne link til Skole OL og skriv at materialet taler ind i skolernes Fælles Faglige Mål.

2) Besøg skolen med flyer, skabelon kan findes på Sportstiming.

3) Spred budskabet ved at snakke med børn og skoleundervisere i din klub og omgangskreds. “Kunne I ikke tænke jer at prøve Skole OL Dans…” Dette er muligvis den bedste vej til at få skab interesse.

4) Del videoer og billeder på SO. Videoer findes på Sportstiming.

 

 

Spørgsmål om Skole OL?

Hvis I har spørgsmål til hvad det kræver af jer som klub for at deltage i Skole OL eller I er nysgerrige på hvilke muligheder der er, så kan I kontakte Maja Juel-Hansen på maju@dans-danmark.dk 

Eksempler på materialer I får stillet til rådighed