Sportschefen ser tilbage og frem

Nu har jeg snart siddet i stillingen i et år, og meget er sket og mange betragtninger er foretaget. Jeg er nu ved at danne mig et fuldt overblik over stillingen, og også over de udfordringer der opstår.

Generelt set er vi kommet langt sidste år. Vi har par med i finaler i både Standard og Latin ved Grand Slam finalen i Singapore i december. Første gang i mange år at vi havde et par i VM-finalen i en af specialistdisciplinerne. Vi fik afviklet nogle gode samlinger, og jeg havde et godt samarbejde med Team Danmark.

Desværre mistede vi jo også nogle par der valget at danse i et andet forbund, og reglerne er jo sådan at man ikke kan danse VM og EM i andre forbund, og man må gerne danse åbne og private turneringer i andre forbund hvis de er godkendte af mig, men flertallet af turneringer skal danses i WDSF som er det internationale forbund vi er medlem af. Ingen skal jo tvinges til at danse nogen steder de ikke har lyst – men når man er på Team Danmark landsholdet og Team Danmark atlet, så er der regler der skal følges – det bliver der nødt til at være, det er både min og Team Danmarks holdning.

Der har været en del rejseaktivitet i efteråret – så jeg prøver at holde lidt fri her i starten af året.

Der har været udtagelser til Team Danmark Landsholdet for 2024. Vi har fået en ny elitegruppe der p.t. består af nummer to i Latin, nummer to i Standard og det ti dansepar jeg mener vil klare sig bedst – da der ikke vil være nogen ti-danse ranglister før vi kommer til marts. Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi i latin står meget stærkt med tre gode par der ligger højt på verdensranglisten, henholdsvis nummer 3 (Malthe og Sandra), nummer 14 (Egor og Mie) og nummer 28 (Mads og Anastasiia), og jeg arbejder på at få indlemmet Mads og Anastasiia i Elitegruppen, da de ligger placeringsmæssigt der hvor det er berettiget at være i Elitegruppen. Det er længe siden vi har haft så stærkt et latin-felt og det er vigtigt for mig at alle bliver stillet lige i kampen om pladserne.

Nyt i år er også at jeg har evalueringer med parrene og Team Danmark halvvejs gennem året – efter DM – der kan jo dukke nye par op, samt være par der måske ikke overholder de aftaler vi har indgået.

En udfordring kan være at det føles som om mange i forbundet har en modstand mod WDSF, og det kan der jo være mange grunde til. Ikke desto mindre at det altså det Internationale forbund vi er medlem af, og det forbund som Team Danmark har lavet resultatanalyse af og støtter op omkring. Derfor prøver jeg også at skabe en god international relation til WDSF, og det skal ikke være en hemmelighed at der internationalt har været en del skuffelse over Danmarks beslutninger og valg. Det prøver jeg at rette op på så godt som muligt, både for forbundets skyld og for vores dansere der danser i WDSF. Men det kræver også at der er opbakning fra Forbundet, og her er bestyrelsen heldigvis enig. Jeg vil også være bedre til at have regelmæssige møder med eliteklubberne, og trænerne – så jeg vil være mere synlig i forbundet.

Det kan også til tider være svært at få fat på mig – så i år vil jeg prøve at have kontaktdag om tirsdag – hvor man vil kunne få fat på mig. Det må vise om det ikke kan afhjælpe nogen at frustrationerne.

2024 bliver et spændende år og jeg glæder mig meget!