Danmark har for første gang nogensinde, som et af få lande, mulighed for at sende 3 par til VM i Latin. Det sker fordi World DanceSport Federation (WDSF) har ændret retningslinjerne for udtagelse til at deltage i verdensmesterskaberne.

Tidligere kunne et land stille med de to bedste par, men i år har vi i Dans Danmark altså mulighed for at sende hele 3 dygtige par afsted. Det kan vi fordi, at de to bedste par begge ligger i top 50 på verdensranglisten, og nu er det så muligt at sende det tredje par afsted, hvis de vel af mærke også ligger i top 50. Der udvælges fra WDSF’s side de højst placerede par, der ikke allerede er udtaget. 

Det har gjort at Danmark har fået muligheden, som et af få lande at få et tredje par med til VM – udover Danmark er det Kina, Tyskland, Rumænien, Frankrig og Italien.

Danmark stiller med følgende par til start ved VM i Latinamerikanske Danse den 19. juli i Wuxi, Kina:

  • Malthe Brinch Rohde og Sandra Sørensen fra ÅS, Århus som ligger nummer tre på verdensranglisten
  • Egor Kondratenko og Mie Funch fra KAF, København som ligger nummer 20
  • Mads Friis Lassen og Anastasiia Hrosheva, JDS, Aarhus som ligger nummer 23

Der er i alt 1097 par på Verdensranglisten, så at Danmark har tre par der ligger helt i toppen er exceptionelt godt”, udtaler sportschef Per Lundsgaard. Der sammen med de 3 par rejser til Wuxi, Kina for at følge de danske par.

Alle par repræsenterer Dans Danmark som er det officielle danske forbund for sportsdans under DIF og Team Danmark. Verdensforbundet World DanceSport Federation er også det eneste verdensforbund for dans der er godkendt af IOC, og som dermed er medlem af den olympiske familie.

Man kan følge med live fra Kina via verdensforbundets kanal på youtube:

www.youtube.com/@DanceSportTotal .

Kontakt:

Sportschef Per Lundsgaard,

Telefon: 23 60 28 56

Mail: sportschef@dans-danmark.dk