To par var udtaget til at repræsentere Danmark ved Europamesterskaber i Standarddanse. De danske mestre i standard, Dimitri Kolobov og Signe Busk (Aarhus Sportsdanserforening), havde håbet på en finaleplads blandt de 6 bedste par. På trods af flot og overbevisende præstation lykkedes det dem desværre ikke at kvalificere sig til finalen. Parret endte på en 7. plads kun 3,5 point fra den eftertragtede finale. Dermed forsvarede de deres placering fra VM Standard sidste år, hvor de ligeledes opnåede en 7. plads. Errol Williamson og Ami Williamson (Just Dance Studios, Aarhus) deltog ved EM Standard for første gang. Parret dansede sig overbevisende gennem de indledende runder og endte på en godkendt 16. plads.

Europamesterskaberne blev vundet af 1. parret fra Litauen, som ligeledes blev udråbt som verdensmestre sidste år. Dog blev de overraskende tæt forfulgt af det italienske par på anden pladsen som vandt tango over favoritterne.

Ved Europa Cup i Latin var Dimitar Dimitrov og Cathrine Singer (Bendixen Dans, København) udtaget til at repræsentere Danmark. Det var ligeledes deres første deltagelse ved Europa Cup, hvor de gjorde en god figur. Parret strøg igennem første runde og undgik derved at danse opsamlingsrunde/”re-dance”. Henimod semifinalen strammede feltet sig dog til, og parret sluttede på en flot 15. plads. Europa Cup i Latin blev vundet af det tjekkiske par, som pt. ligger nr. 2 på verdensranglisten.

I forbindelse med mesterskaberne blev der ligeledes afholdt en række åbne turneringer for de yngre alderskategorier. Her deltog to danske par i ynglinge u/19 turneringerne. Tobias Skandov og Aleksandra Chizhik (Bendixen Dans, København) formåede at danse sig til finalen i både standard og latin, som eneste par ved turneringen. Her endte på en 5. plads i begge discipliner. Ron Dobrjanski-Piirsalu og Mira Kathrine Rødbro (Just Dance Studios, Aarhus) dansede sig ligeledes i finalen i standard hvor de blev nr. 6. Parret endte på en 8. plads i latin.

Uddrag af de flotte danse